Nieuws

Wensbustocht 29 juni 2019
De gemeente Gennep heeft 2019 uitgeroepen tot “Het Jaar van de Ontmoeting” en daar een aantal activiteiten aan vastgeknoopt. Om mensen die pas sinds kort in Nederland en de gemeente Gennep wonen, mensen met een migratie-achtergrond die er al langer wonen en mensen met Nederlandse achtergrond die in de gemeente wonen kennis met elkaar te laten maken. De wensbus ondersteunt dit initiatief  en verleent graag haar medewerking door het beschikbaar stellen van de bus + chauffeur. Dit jaar zijn er 8 tochten gepland waarvan dit de derde was.
Op zaterdag 29/6 reden 7 deelnemers (4 ouderen en 3 statushouders) met chauffeur Paul Mengelberg vanaf het ontmoetingspunt “De Goede Herder” naar zorgboederij “‘tHuijs aan de Niers“. Vandaar ging via allerlei markante punten in Gennep naar de loswal aan de Maas. Vervolgens bezocht men de Martinustoren en het Genneper huis. Daarna werd voor de lunch koers gezet naar “het Ottertje” in Ottersum. ‘s-Middags werd koers gezet naar de museumsmederij in Ven-Zelderheide.
In verband met de grote hitte (>30 graden) hadden Theo en Marije Peters het smidsvuur maar niet aangestoken. De excursie was er echter niet minder om door de vele historische verhalen en anekdotes die Theo wist te vertellen.

Wensbustocht 23 februari 2019 (naar de website kbogennep.nl)
Op deze zaterdag werd de wensbus  gereden door Harry v.d. Bogaard.  Als “passagiers” kunnen er 4 leden van de KBO en 4 nieuwe Gennepenaren mee. Toen ik gevraagd werd om mee te gaan was ik enthousiast: Gezellig een mooie informatieve rit door de omgeving met een groepje mensen. Aangezien ik al jaren betrokken ben bij het taalonderwijs aan mensen die hun land ontvlucht zijn vanwege diverse oorzaken, trok de samenstelling van de groep mij zeker aan.  De eerste dag was zaterdag 23 februari en de weergoden waren ook verheugd over het idee.

Lees het volledige bericht hier